3.3.23

Astroloogianurgake, vahelduseks

 Eestlased on kuulsad oma müstika- ja uhhuu-armastuse poolest. Mitmes mõttes on siinne looduse- ja maagiausk mu meelest toredam kui mõni rangelt religioosne ühiskond, sest neil jäikadel süsteemidel on ka hulk vigu ja kohati ehk hullemaid kui natuke loodusvaimudesse, kristallidesse, (ravim)taimedesse ja haldjatesse uskumine. Viimane on paremal juhul ilmselt üsna kahjutu, kui kombineerida seda mõistlikul määral tänapäevase teaduse ja vajadusel ka meditsiiniga.

Aga sellegipoolest ma olen ka seda meelt, et päris igaüks, kel vastavat haridust pole, end psühhoterapeudiks nimetama ei peaks - kogemuslugusid jagada ja sotsiaalmeedias tsirkust teha on okei, aga selle nimi on pigem meelelahutus. Mis on vahel samuti päris teraapiline, nagu ka rõõmude-murede sõpradega jagamine, muide.

Samas ma loomulikult mõistan tõmmet kogu selle uhhuu poole ka, sest kui õppinud ja tunnustatud spetsialistide juurde on pikad järjekorrad ning ajakirjanduse sõnumid sünged, siis... me kõik vajame lootust ja südamerahu. Selles mõttes on mind nii mõnigi kord toetanud astroloogia, mida ma muidu pean ka kergete psühholoogia sugemetega meelelahutuseks. Aga see pakub mõnikord väga maitsvaid pähkleid ahvikesele peas, kes tahab muretseda selle pärast, mis ees ootab. Lõpuks tuleb nagunii, mis tuleb.

Ja olgem ausad, seal on ikka põnevaid kokkusattumusi ka. Suurepärase sulega USA astroloog, keda ma ammu loen, kirjutas 2020. kevadel (mainisin seda ka oma kunagises "Merkuur on Petrogradis" postituses) pandeemiat analüüsides, et Hispaania gripi ajal 1920ndate künnisel olid sarnased planeediaspektid kui 2020. aastal Hiina gripi ajal, ning märkis, et see aspekt kaotab oma jõu ja hakkab nõrgenema 2021. aasta alguses. Tagantjärele - umbes just siis hakkasid massideni jõudma vaktsiinid, mis aitasid alustada piirangute lõdvendamisega...

2023. märts tõotab ka põnevaid arenguid: Töö, vanade asjade, reeglite ja piirangute planeet Saturn, mis on 2020. aastast olnud Veevalaja (sõbrad & seltsielu) märgis, lahkub naistepäevaks Kaladesse, et enam palju aastaid mitte naasta. Huvitava kokkusattumusena ongi nii mul kui ka mitmel mu lähedasel Veevalajal olnud päris töised suurprojekte täis aastad, vanade majade renoveerimist jms. Lisaks sellele, et seltskondlik suhtlus kannatas 2020-2022 piirangute all - ka väga ehe Saturni Veevalajas viibimise mõju väljendus. :)

Kaks nädalat hiljem märtsi lõpus saabub aga Veevalajasse muutuste tooja Pluuto, mis juhtus viimati 1777-1797, kui toimus ka Prantsuse revolutsioon ja mitmeid muid suuri ülestõuse. Põnevil astroloogide ennustustes korduvad sõnapaarid suured muutused ja people's power... Üks kodumaine staarastroloog on neljasilmavestluses prognoosinud just siis pööret ka Ukraina sõjas, kuna ka Ukraina president on Veevalaja. Pluuto seostub ka raha ja võimuga, nii et loodame parimat! Pildil aga noorkuu, küllust toov Jupiter ja armastuse planeet Veenus Tamula kohal, viimase kahe ühendus peaks terve selle nädala kullatolmuga üle puistama. 

No comments:

Post a Comment