20.9.16

Mu Võru suvi

Šoppasin möödunud nädalavahetusel kampsuneid, salle ja saapaid, mis räägib sügise vääramatust lähenemisest. Aga et natuke veel suves supelda, vaatan korra tagasi nendele natuke rohkem kui 15 nädalale, mida ma tajusin 2016. aasta suvena. Ehkki tegelikult algas seekord suvi mõnes mõttes mu jaoks juba märtsis - mul on tunne, et märtsist või vähemalt aprillist peale paistis lakkamatult päike ja mul oli õnneks ka külluslikult võimalusi õues olla, ujuda, päikese käes vedeleda ja seda kõike nautida.

Igatahes. Mai lõpus, mis oli juba väga suve nägu, oli Tartus uue kaubanduskeskuse Kvartal avapidu ning armsa alma materi ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudi traditsiooniline kevadgrill. Algul kavatsesin järgmisel hommikul pärast seda Võrus rannatennise võistlustel osaleda, aga lõpuks oli pealt vaadata ja WildEsti mängida toredam. :) Mai lõppu jäi ka mu selle suve ainus Nõva pidu kallite sõpradega neist ühe maakodus.

Juuni algas traditsiooniliselt mu sõbranna sünnipäevapeoga Pärnus, kuhu ma suutsin sõita jälle Võru kaudu, nagu lugematul hulgal kordadel sel aastal. Tol nädalavahetusel oli see muidugi eriti hea valik, sest Võrus oli soojem ja päikeselisem, nii et oli põhjust end järve ääres rannas välja sirutada ja ujuda sai ka. Seejärel tuli Hiltoni hotelli suur avapidu, kust lahkusin rikkamana, kui saabusin, ja siis järgmise armsa sõbranna sünnipäeva tähistamine Võrus Fantuzzi kontserdi, koogi ja mullijookidega.

Pärast rahulikku nädalavahetust Otepääl ühe kena järve ääres (kui oli ära klassikaline jaanipäevailm, millega oli kõige parem põleva kamina ees keras olla ja metsmaasikaid süüa) tulid järjest mu kolmanda romaani esitlus, viimase vanaisa kurvad, aga samas ilusad matused pika perekondliku ajalooga maakodus, imeliselt kuumade ja päikeseliste ilmadega jaanipäev Võrus ja afterparty Pärnus.

Soojad ööd ja päevad jätkusid juuli algul, kui Võrus oli jälle üks imeline nädalalõpp rannatennise ja hea peo, tänavamuusikute ja rannas tantsimisega. Nädal hiljem oli sealsamas Võru kohvikutepäev ja juuli eelviimasel nädalavahetusel Ostrova festival (Ultima Thule kontsert oli superhea!) mille afterparty algul Stedingu majas ja seejärel hommikuni ühe järjekordse lummava järve ääres kujunes selle suve kõige meeldejäävamaks. Sinna ümber mahtusid Tallinna merepäevad ühe armsa jahisõiduga ja Viljandi folk kõige meeldejäävama paadisõiduga, kitarrimänguga ja puha. :)

Juulisse jäi ka üks suurepärane toidupidu, kui Salt käis külas Hapsal Dietrichil ning oli põhjust dj Mart Juure valitud rütmide järgi keset Haapsalu peatänavat tantsu vihtuda; augustisse teine, Home Arti korraldatud skandinaavialik Kräftskiva Hiiumaal ühes Tahkuna poolsaare rannas. Hiiumaa kohvikutepäev sinna otsa ja sõbranna ümmargune sünnipäev ka, tolle nädalavahetuse lõpuks olin küll üsna oimetu.

Kõik mu ülejäänud augusti nädalavahetused said endale Võru ja Pärnu. Võrus olime ühel ööl selili paadisillal ja vaatasime, kuidas perseiide kukkus, siis tuli linna sünnipäev ja hulk mõnusaid kontserte Marten Kuninga, Mick Pedaja ja Teele Viiraga. Muinastulede öö veetsin Pärnus, algatuseks avastasin uusi häid söögikohti (Hea Maa ja Mon Ami mõlemad on super!) ja siis vanu häid peokohti, Sunsetis ja Sugaris oli mõlemas külluses mõnusat muusikat ja pidu.

Uue Maailma festival septembri algul oli suurem ja vihmasem kui kunagi varem, aga ikka tore, ehkki enamik ajast möödus Kohaliku terrassil katuse all. Sellele järgnenud kursuse kokkutulek Roosisaarel (väikese põikega vahepeal kohalikku ööklubisse Virust kuulama) soojendas ka südant. Mõned ööd - nagu mõned suvedki - lähevad liiga kiiresti, isegi kui tahaks, et need kestaksid igavesti.

No comments:

Post a Comment