3.4.22

Metsik märts

Kui eelmisest märtsis meenub vaid painav kevadeootus, siis see märts vihises väga hoogsalt mööda. Paljuski ehitustööde tähe all (võib-olla see oli ka natuke eskapism), lisaks paistis peaaegu kogu aeg päike (need paar lumist hommikut unustame parem ära ja vaikime maha). Üle kümne küündinud plusskraadidega oli terrassil juba väga mõnus kohvi juua ja nurru lüüa, päike suudles põski. Mitu toredaid kohtumisi täis Tallinna põiget mahtus sellesse kuusse, lisaks südamlik Võru nädalavahetus kunagiste klassiõdedega, vastlapäev vahukooreste kuklite ja naistepäev roosidega.

Raamatuelamused: olen natuke laisk lugeja olnud praegu, aga ma olen väga tänulik, et Silja Kuusk kirjutas "Üle ajasilla Muhu Linnuse külla", kust sain infot ja mõtlemisainet oma esivanemate kohta peaaegu vana hea Rootsi ajani välja; teine tänutunnet tekitav lugemiselamus oli Jaanika Eliase tehtud intervjuu minuga raamatute, kirjutamise, lugemise ja Võru teemal, mis ilmus LõunaLehes.
Filmielamused: "Soo" ja "Kõrb", üks on väga Eesti film ja teine üldse mitte, aga mul on hea meel, et mõlemad ära nägin.
Muusikaelamused: Võru Jazziklubi Erki & Anna Pärnoja kontsert Stedingus oli ilus, plaadipoe Terminal Jazz Jam Tallinnas pakkus ka huvitavaid leide; lisaks toimus mu elu esimene vaimustav ukuleletund LA Klaverikoolis ning lõbutsesin Laitse Graniitvillas ekstaatilise tantsu peol, kus dj Rain Tunger valis väga sütitavat muusikat.
Kunstielamused: Fotografiska kolm näitust olid kõik lummavad: "The Pet Show", Hassan Hajjaj "Vogue, araabia erinumber" ja Kaupo Kikkase "Sisekosmos".
Kohvikuelamused: neid oli muidugi rohkem, aga eriti meeldivad mälestused armsate kaaslastega on Literaadist, Café Operast, Suurest Munast, Wernerist, Pegasusest ja lõpuks ära proovitud Mantel & Korsten restost.
Looduselamused: ühel pühapäeval oli väga sulnis armsa sõbraga Verijärve ääres metsas lonkida ja kõiki neid kollaseid liblikaid mööda lehvimas näha.

No comments:

Post a Comment