18.12.14

Milky Way

Mõni nädal tagasi oli üks kena hilissügisene esmaspäev, kui jalutasin pooltöisele hilisele hommikusöögile (või varajasele lõunale, kuidas võtta). Olin üsna mõttesse vajunud ja mõtlesin elus tehtud lolluste peale - impulsiks mõned värvikad hetked paarist värskelt möödunud nädalavahetusest. Ja siis tõstsin pilgu ja nägin garaažiust kirjaga "Only God can judge me". See oli nii ootamatu ja samas nii kümnesse, et hakkasin naerma. Suurepärane meeldetuletus. Et ei tohi ennast (ega teisi) karmilt kritiseerida ja kohut mõista. Enda vastu tuleb hea olla. Kõik on millekski hea. 

Ja... ma olen mööda Lennuki tänavat kõndinud kümneid, kui mitte sadu kordi, üht- ja teistpidi, aga seda garaažiust ja kirja sellel märkasin esimest korda. Ja just sellisel, kõige õigemal hetkel, kui see mulle korda läks ja mind kõnetas. Elu ja inimese selektiivne taju on ikka imelised. :)

Pealkirjast ja teise uksepoole tekstist - lugesin natuke Milky Way ehk siis Linnutee galaktika kohta ja see aitas ka asju õigesse mõõtkavasse sättida - nt faktid, et seal on ligikaudu 100 miljardit planeeti ja 200-400 miljardit tähte... :)

No comments:

Post a Comment