29.8.24

August lipsas mööda

Suurema osa augustist oli Merkuur teadagi kus (retrograadis!) ja oli tunda ka. Samas aja maha võtmist ja tagasi vaatamist soosib see vägagi, nii et saingi palju lihtsalt Võrus paigal olla, lausa mitu nädalavahetust ka, mis on muidu suvel haruldane. Võru nädalatesse mahtus palju (jää)kohvitamisi Katariinas ja Nammis, õhtusööke Kolmes, häid hetki Suures Munas, päikest, vihma, vikerkaari, jalutuskäike, rattasõite, ujumisi üle kallaste Tamulas ja teistes järvedes. Paar terrassijoogat ja parasjagu tantsusamme samuti.

Ühel reedel oli Playa Võrus Hea Story, nad lihtsalt on nii helgete vibratsioonidega bänd, tantsisime ja nautisime, pärast põikasime läbi ka Stedingu keldrist ja ühelt spontaanselt jämmimiselt. Järgmise reede Eesti muusika peol samas kohas sai nalja ja uusi sõpru. Laupäev augusti keskel Rõuges ühe kena 35. sünnipäeva, maitsvate toitude, sportlike mängude ja mullivanniga oli ka mõnus.

Meeldejäävaid elamusi sattus ka nädala keskele - ratsamatk Pangodis oli ammuse unistuse täitumine ja kalarestos ka pärast tore. Orm Oja õhtusöök Viirelaiul, jalad vees, oli mul seni proovimata, aga pakkus sümpaatseid uusi tutvusi ja imelisi maitseelamusi: šampanja kõrvale jumalikke tatrapliine siiamarja, seenesalati, munavõi ja värske soolakurgiga, hiljem vitello tonnatot, parti trühvlite-puravikega, passionikreemi vaarikatega ja šokolaadi - ja seda kõike palju!

Võru 240. sünnipäeva nädal oli Võru suve crème de la crème, nagu ikka. Igasuguseid lõunasse saabunud armsaid ja kuulsaid sõpru-tuttavaid sattus mu hommikukohvide ja õhtuste päikeseloojangute seltsilisteks. Nädal algas Lasva 20. järvemuusika ja veetorni külastusega, seenele jõudsin lõpuks, Kubija spaasse üle tüki aja, vanakraamilaadale vanal staadionil, Liiva-ATE avatud uste päevale, reede õhtul järvelaval esinenud Võru noorte sümfooniaorkestrit ja pärast keskväljakule 2QuickStarti kuulama ka (jälle kampsunis ja kasukas, nagu Eesti suvel vahel ikka juhtub). Pargiraamatukogus esinemine koos Contraga oli südantsoojendav ja imetore, aitäh kõigile, kes kesklinna parki kohale jõudsid ja selle pärastlõuna nii meeldivaks muutsid! Mu terrassipeo 2024 ajaks oli õnneks 28 kraadi sooja ja sellest kujunes üks imeline suveõhtu, kaunites kleitides inspireerivate naiste ja ägedate meestega (kas saab miski veel elevusttekitavam olla kui hetk, mil lõpuks ometi kaunilt renoveeritud maja nurga tagant tuleb üllatuskülaline kasti šampanjaga?!).

Mu lapsepõlverannas Haabneemes oli ühel suvepäeval hea olla ning ühel augustiööl Türisalu pangal langevaid tähti vaadata ka. Ma olen väga õnnelik, et mu augusti lõppu mahtus ka veel üks Pärnu - õhtusöögiga Oreganos ja hommikukohviga Pastoraadis, nagu tavaks saanud, sinna vahele südamlikud taaskohtumised ja vastastikku toetavad vestlused, Koidula park ja Pärnu rand.

Filmielamused piirdusid "Madam Clicquot" ja "Ei iial enam" linateostega, lugemise väljakutse 2024 on kavas sügiskuudel uuesti tõsiselt ette võtta. :)