22.3.15

Spaablogi: Kubija, Viimsi SPA 18+ ja Gospa

Sattusin 1. jaanuaril sõbraga Kubija spaasse ja nii mõnus oli, et ehkki ma väga suur uusaastalubaja ei ole, ütlesin endale, et see on küll asi, mida võiks sel aastal teadlikult rohkem teha. See "rohkem" on praeguse seisuga olnud umbes kord kuus, aga ma otsustasin, et see on isegi hästi. :)

Esimene oligi Kubija spaa ja saunakeskus Võru külje all. Ma olen seal hotellis isegi kunagi ööbinud ja restoranis söönud, aga mingitel hämaratel põhjustel tookord sauna & ujuma ei jõudnud. Asjata, sest alustuseks on see spaa lihtsalt NII ILUS. Lihtsate vahenditega sealjuures, aga kuidagi on see naturaalse puidu ja siniste-rohekate veesilmade kombinatsioon väga meeldiv vaadata. Nagu ka akendest avanevad vaated järvele ja metsale.

Kaks välisauna on üsna lihtsad, aga 1. jaanuaril õues poolpaljalt ringi kalpsata oli muidugi tore. Nende välisaunade juures võiks tegelikult vabalt olla ka näiteks 1-2 soojaks köetud kümblustünni (või üks soe ja teine külm) - saaks veel pikemalt igal aastaajal õues olemist nautida ja kaugemate külaliste jaoks oleks veel rohkem eksootikat. Neljast sisesaunast oli mu konkurentsitu lemmik 60kraadine kadakasaun, mis lõhnas lihtsalt imeliselt!

Viis veesilma on kõik pigem väiksemad, ühes sai mõned tõmbed ujuda ka, teised soodustasid pigem niisama soojas vees naudisklemist ja lobisemist, mida me ka pikalt ja naudinguga tegime. Või miilustamist, mida tegid (ilmselt samuti naudinguga) kaks paari meie lähedal, nii et me lõpuks kolisime järgmisse veesilma üle. :) Muidu polnud rahvast liiga palju, aga ehk meil lihtsalt vedas, sest Tallinnast tulles tundus see spaa hullult soodne ka (nädalavahetusel 12€).

Järgmine spaaelamus oli Viimsi SPA 18+ ühel eriti hallil ja tatisel talvisel pühapäeval. Ilusama ilmaga oleks mind ilmselt seganud akende ja ilusate vaadete nappus. Seda on püütud kompenseerida suurelt seinale kuvatavate ookeani- ja džungliklippidega, aga see pole ikka päris see.

Mu kaks lemmikut kuue sauna seast olid klaasseintega Soome saun, kus sai gaasikamina tuld vahtida ja alumise korruse mahe aurusaun mee & soolaga. Vaikse ja rahuliku 18+ spaa suur bassein oli ka päris hea ja kohe selle juures on väike basseinike, kus elavad doktorkalad, kelle juurde saab lisatasu eest jalad või terve keha likku (loe: näksimisse) panna.

Tegin tiiru ka ülejäänud spaas, kus on veel seitse erinevat sauna ning basseine ja mullivanne, aga see kõik oli üsna ülerahvastatud ega kutsunud sinna pikemalt jääma. Kolmetunnise kogu spaa külastuse hind on L-P 35€.

Ja nüüd laupäeva hommikul Kuressaares ületasin end armsa aastatepikkuse lemmiku Gospa nimel - tõusin kell 8 ja läksin ujuma (väga mitteminulik laupäevahommikune käitumine, aga pidin mõni tund hiljem juba Otepää poole startima ja otsustasin, et Gospa on seda pingutust ikkagi väärt, oli ka). Gospa puhul ei saa üle ega ümber teenindusest, mis oli ka seekord ülisoe, sõbralik ja professionaalne, puhas rõõm.

Naudisklesin peamiselt 55kraadises sanaariumis (selgelt mulle meeldivad viimasel ajal mahedamad saunad, sain aru oma postitust üle lugedes), auru- ja leilisauna seekord ei viitsinudki minna. Kolmest basseinist tõmbab Gospas mind enamasti eriti tugevalt külmavõitu välibassein, paljuski oma ilu pärast, helesinise vee ja puidu kombinatsioon jällegi. :) Aga suplusbassein ja lastebassein olid ka tuntud headuses (ehkki viimase plaadid ilmutasid natuke väsimise märke). Suplusbasseini keskel olevalt saarekeselt, mullivannist ja kontrastbasseinidest avanevad ka päris kenad vaated - mere nägemiseks peab pisut pingutama, aga jahisadam, muru ja ilusa arhiktektuuriga Gospa residentsid kõlbavad ka kõik vaadata.

Gospa suhtes pole ma päris objektiivne, sest see on mu kauane lemmik ning hotelli, restorani, spaa ja Saaremaa tervikut arvestades mu meelest jätkuvalt parim spaa Eestis. Päevapilet maksab R-P 15€.

16.3.15

Täiuslikud saapad, teksad & mehed

Viisin Uuskasutuskeskusse kotitäie riideid ja sealt väljudes tuli meelde üks postitus, mille kunagi oma vanasse blogisse postitasin, umbes sama suure rõõmuga kui läbimurde teinud teadlane. :) See rääkis sellest, et täiuslikud saapad ja täiuslikud mehed on väga sarnased: sa lihtsalt tahad nendega välja minna ja nad annavad ka mõttetule jamale (=muidu igavatele rõivakomplektidele ja tegevustele) mõtte.

Noh, ma avastasin, et täiuslike teksade kohta kehtib see ka. Et sa tunned end nendega igas olukorras hästi - nagu (enda jaoks) täiusliku mehegagi. :) Aga mõnikord juhtub muidugi ka nii, et uute ja täiuslike taustal saad äkki aru, et nende eelmistega oli algusest peale midagi valesti...

Ja teine teema - vahel (harva) ma mõtlen, kas minu vanuses sobib veel niimoodi sassis pea ja meikimata näoga ringi lipata, nagu mulle teha meeldib. Paar päeva tagasi olin Tartus samamoodi oma loomulikus olekus, kui hilisõhtul külast tulime. Ronisime autost välja ja vahetasime veel paar sõna, kuni teised istmeid tagasi paika sättisid... ja just siis oli mu kõrval tagaistmel istunud tirts õhanud, et "nii ilus oli see tädi"!

Ma olin (ja olen) ülepeakaela liigutatud sellest, sest noh, siirus ja lapsesuu... Nende puhul on päris kindel, et komplimentide taga pole soov saada keppi või et ma neist kirjutaksin (vt ka poliitikud enne valimisi jt põnevad tegelased). :)

4.3.15

Unistused on täit(u)miseks

Lappasin oma esimest romaani üle pika aja, film hakkas kohe silme ees jooksma. :) Ja tuli meelde väga maagilisi hetki ja inspireerivaid märgilugusid. Jõudsin veel mõelda, et küll siis oli ikka äge. Elu ja kõik.

Ja järgmisena tuli meeldetuletus, et see kõik on siinsamas. Praegu ka. Tõin esikust täna Denim Dreami esitluselt saadud väikese kingituse, millele mul varem polnud õieti aega pilku heita, ja lugesin, mis sinna kirjutatud on. :)

Unistused on täit(u)miseks.
Nii on. Awesome. Magic.